Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Tunnbrödsrulle av ren

Här kommer ett recept från Pontus Karén som består av en tunnbrödsrulle med renstek från Norrlandsvilt, savoykål, ostronskivling och fler goda tillbehör!

Du behöver:

  • Ca 400 g renstek från Norrlandsvilt
  • 1 savoykålhuvud
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk mixade fänkålsfrön
  • Ca 100 g ostronkivling
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4st tunnbröd

Gör så här:

Renstek

Putsa upp rensteken från eventuella senor. Krydda med alla torra kryddorna & strimla sedan köttet i tunna fina strimlor. Bryn snabbt på hög värme och dela upp i fyra portioner.

Savoykålen

Bryt av två blad per portion, skär av “roten” i mitten av bladet. Blanchera bladen i rikligt saltat vatten i ca 3 minuter. Kyl ner i kallt vatten.

Dijonnäs

Blanda 1 tsk dijonsenap med 3 msk majonnäs & smaka av med salt & peppar.

Ostronkivlingen

Dra isär små, fina strimlor av svampen, stek hårt i rikligt med smör och lite olja. Krydda upp med salt & peppar.

Vid servering...

Lägg ut ett tunnbröd. Sen smetar du på en massa god dijonnäs, tillsätt savoykålsbladen (2 blad per rulle). I med massor av den strimlade svampen och slutligen strimlade renen & rulla ihop rullen till en tight rulle. Skär lite snett i mitten och rulla “änden” i folie och servera ståendes!