Klassikern Pelle Janzon
Du behöver:
- Älginnanlår
- Kalixlöjrom
- Vitt bröd i skivor
- Smör
- Pepparrot
- Rödlök
- Gräslök
- Äggula
- Salt
- Peppar
Gör så här
1. Skär bort kanterna på det vita brödet och stek gyllene i en stekpanna med smör. Lägg sedan upp på fat för att svalna. Under tiden bryn lite smör i en panna till det är gyllene brunt och fått en nötig smak. Hacka både rödlöken och gräslöken fint.
2. Skiva Älginnanlåret så tunt du kan. (Tips! lägg skivorna mellan plastfolie och banka ut dem jätte tunna).
3. Lägg en rejäl klick löjrom på brödet och då menar jag en riktigt stor klick snåla inte.
4. Lägg även på den tunna älginnanlåret och strö över salt och peppar. Garnera fint efter ditt eget tycke med rödlöken och gräslöken och äggulan samt den rivna pepparroten. Avsluta med att ringla lite brynt smör över det hela.