Renpanna med kantareller och senapsdressing
Av: Lotta Öström
Denna renpanna påminner om den klassiska rätten Biff Rydberg som är en av Lotta Öström's favoriträtter.
Du behöver till 4 portioner:
- 8-12 st Potatisar beroende på storlek
- 600 g renfransyska
- 1 rejäl näve kantareller
- 2 st gula lökar
- Smör
- Salt
- Svartpeppar
- Persilja
- 4 st äggulor
Senapsdressing:
- 4 msk majonnäs
- 4 msk creme fraiche
- 1- 1 1/2 msk chilisenap
Gör så här
1. Sätt ingredienserna till dressingen i en skål och rör ihop ställ i kylen.
2. Skala och tärna potatisen och rå stek dem i en panna med smör och salta lite grann .
3. Hacka löken och tärna fransyskan.
4. Stek lök och kantarellerna varför sig och häll upp i skålar. Salta kantarellerna när du steker dem.
5. Stek sedan köttet i smör och salta och peppra.
6. Blanda sedan försiktigt i hop den stekta potatisen, köttet, kantarellerna och löken i en stor panna och strö över rikligt med hackad persilja.
7. Vid servering lägg på den rå äggulorna och en rejäl klick senapsdressing. På äggulan har jag även lagt lite picklade senapsfrön.